Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Atomerőmű magazin interjú

Atomerőmű magazin interjú Az Atomerőmű magazin 2019 januári számába készített interjúnk. 

Vagamary "mentes" cukrászda és kávézó

Nem Bagaméri, hanem Vagamary, hangzásra nagyon hasonló, ötletes, fiatalos névválasztás Both József tulajdonostól. Már kívülről is hívogató az üzlet látványa, egyszerű, letisztult, a korábbi konzervgyári üzemhez is illő loft stílusú a megjelenése. Belépve pedig jó érzés látni a szemközti falon a régi konzervgyári fotót. Megtudjuk, a fotón lévő hölgyek közül már járt náluk az egyik, és örömmel fotózkodott a háttérrel. Kiderül, azért van ám köze a Bagamérihez is. Tolnán működik 2002 óra a cukrászüzemük és cukrászdájuk, ahol ő is dolgozott. Nyaranta a filmbelihez hasonló Bagaméri-triciklivel hordta ki a fagylaltot, így lett ez az ő beceneve is. Viszont Bagaméri fagylaltozó már rengeteg van, ezért egyedi márkanevet szeretett volna választani.
Az üzletbe szállított termékek egy külön üzemrészben készülnek, ahol csak “mentes” alapanyagokkal dolgoznak, így még véletlenül sem fordulhat elő, hogy belekeverednek egyéb anyagok is. Glutén-, laktóz-, tej és cukormentes termékeket lehet náluk vásárolni, és a vegán felé is kirándulnak időnként, ezt a vonalat erősíteni szeretnék majd a jövőben. Ottjártunkkor karácsony előtt például vegán bejglit is árultak.
A náluk készülő termékek nem a manapság egyre inkább elterjedt gyorsított eljárásokkal készülnek, hanem a hagyományos lépéseket szigorúan megtartva. Ez azt jelenti, nem használnak adalékanyagokat és félkész porokat. Példának azt hozza fel, minden tortájuk egyedileg készül, hagyományos alapanyagok felhasználásával, kézműves technikával.
Érdekes gondolat, amit elmond. A mai korszerű egészségügyi vizsgálatokkal már könnyedén meg lehet állapítani az ételintoleranciát. Lehet, hogy régebben is többen szenvedtek tőle, de nem tudták megállapítani a panaszok okát. Sok vendégük meséli, hogy akár a nagyszüleiknek is voltak hasonló panaszaik, és vastagbél-elváltozás vagy akár rák is kialakult náluk. Az viszont egyértelmű, hogy manapság egyre többen érintettek. Az egészségtudatosak és cukorbetegek számára is jó választás lehet a kínálatuk, mert csökkentett kalóriatartalmúak a süteményeik. Cukor helyett eritritet és steviát használnak, ezeket érzik a legmegfelelőbbnek manapság, mert a fruktózra sokan érzékenyek, a xilit sokaknál hasmenést okoz.
Szeretnének majd itt helyben is fejleszteni, gondolkodnak egy cukrászüzem kialakításában is, ami jó lenne egy kísérletezős helynek, ahol új dolgokat tudnának kipróbálni. Május óta már kialakult egy törzsközönségük, akikhez távolabbi helyekről is, pl. Kecskemétről is tartoznak. A közösségi háló adta lehetőségekkel is élnek, fent vannak a Facebookon és az Instagrammon is. Együtt tudnak működni az egészséges életmódot kedvelőkkel is, részt vettek már fitnesznapon is.
Workshopot indítottak karácsonyra készülve. Érdemes figyelni az oldalaikat, mert ott hirdetik meg a következő alkalmat, ahol regisztrálni kell az eseményre, és csupán tíz főt tudnak fogadni. Mindig van egy kiemelt témája az eseménynek, a következőé például a torta lesz. Azt tapasztalják, arra is kell időt engedniük a süteményeken kívül, hogy a résztvevők megbeszélhessék egymással a problémáikat, az azokat alkalmazott megoldásaikat. Ez nekik is hasznos, mert megismerhetik a vendégek igényeit, és ez irányba tudnak továbblépni. Fontos számukra, hogy bizalmi viszony alakuljon ki a vevőikkel.

Keresés